Fotoblog: Wandelen in en rond de Balij

Vanmiddag heb ik de camera gepakt en ben ik een stuk gaan wandelen vlakbij huis. Nu de Waterleidingduinen iets verder lopen zijn dan vroeger, heb ik de natuur opgezocht in de Balij. Dit is een jong bosgebied tussen Zoetermeer en Delft.

Ik heb me beperkt tot een klein gedeelte aan het begin van de Balij, dat bekend staat als het Floriadebos. De eerste bomen hiervan zijn ruim voor de Floriade van 1992 in Zoetermeer aangeplant.

In dit gedeelte is ook een speelbos, waar houten ridders waken over een kasteel en kinderen met een vlot over het water kunnen varen. Iets zegt me dat mijn zoontje van 2, als hij wat ouder is, zich daar ook prima zal vermaken. Hij klimt en klautert nu namelijk al graag.

Vandaag werd er door mij echter noch geklommen, noch geklauterd en het water werd ook al niet overgestoken. Wel kreeg ik een idee om de waterpomp eens vanuit een andere hoek te fotograferen.
Ook stond een ridder hartstikke fotogeniek tussen de struiken, maar net toen ik de foto wilde maken, liep er een moeder met haar kinderen langs. Zij vond het nodig om pontificaal in beeld te gaan en blijven staan. Ze zag er niet echt ridderlijk uit en ook niet als een schone jonkvrouw die een ridder zou willen redden, dus die foto heb ik maar aan me voorbij laten gaan. Het moest immers wel een leuke foto worden. En de volgende keer staat die ridder ook nog gewoon op dezelfde plaats…

Tot slot kwam ik langs het kunstwerk met de 15 bogen langs de Floriadeplas. Dit kunstwerk is ontworpen door kunstenaar Robert Verhaaf. hoorde niet bij de Floriade, maar is in 2002 geplaatst. Daarvoor heeft het een tijdje langs de N11 gestaan als onderdeel van de manifestatie ‘Stilstaan bij het land van wijk en wouden’.

En dit zijn de foto’s:

Plaats een reactie