Over Martin

IMG_4073bDe titel van deze pagina is misschien een heel klein beetje misleidend. Je zou namelijk de indruk kunnen krijgen dat iemand anders het heeft geschreven, maar ik schrijf het gewoon zelf. Ik heb nog wel even overwogen om als titel ‘Over mij’ te gebruiken, maar dat vond ik toch iets te narcistisch. En schrijven vanuit mezelf in plaats van een fictieve derde die doet alsof hij alles over mij weet, komt mijns inziens ook iets minder afstandelijk over. En eigenlijk dekt deze titel de lading ook wel, want ik denk dat veel bezoekers van mijn website geen idee hebben wie ik ben. Dus bij dezen even een korte introductie van mezelf.

Zoals je wellicht al hebt begrepen, is mijn naam Martin. In 1980 zag ik het levenslicht in Haarlem. Het grootste deel van mijn leven heb ik in Zandvoort gewoond, een dorp verderop dus. Nu woon ik echter al een aantal jaren met mijn gezin in Zoetermeer. Ik ben jurist van beroep, maar voor de inhoud van deze website zijn mijn hobby’s eigenlijk meer van belang.

Al van kinds af aan had ik een rijke fantasie en toen ik had geleerd hoe ik een pen moest vasthouden, begon ik met het schrijven van verhalen. Daarin kon ik niet alleen de genoemde fantasie, maar ook mijn creativiteit kwijt.Naarmate ik wat ouder werd, vond ik het zonde als verhalen geschreven maar niet gelezen worden, dus familie, vrienden en klasgenoten kregen wel eens een verhaal in hun handen gedrukt. Niet iedereen zal daar altijd even blij mee zijn geweest, maar ik had in ieder geval een publiek.

Inmiddels heb ik heel wat korte verhalen geschreven, waarvan de meeste sinds 2004 ook online te vinden zijn op www.verhalennet.nl. Ik heb door de jaren heen ook een aantal kerstverhalen geschreven, die je sinds 2012 kunt lezen op www.kerstverhalen.com. En omdat ik een grote interesse heb in taal en ik soms hartelijk moet lachen om grappige taalmissers, ben ik in 2007 ook nog de website www.taalkronkels.nl gestart. En omdat ik graag lees en ook wel eens een mening over een gelezen boek heb, heb ik ook nog een website met boekrecensies: www.ikleesboeken.nl.

Wie denkt dat het schrijven van verhalen en het beheren van een aantal websites genoeg uitlaatkleppen zijn voor mijn creativiteit, heeft het mis. Ik schrijf soms ook gedichten en een andere grote hobby is digitale fotografie. Op deze website kun je veel foto’s vinden die ik heb gemaakt. In 2012 heb ik ook eindelijk ontdekt hoe leuk reizen kan zijn. dus inmiddels is dat ook een soort hobby aan het worden. Het mooie van reizen vind ik dat je door in een andere omgeving te zijn, veel inspiratie kunt opdoen. En ik combineer het (iets te) graag met de fotohobby.

Publicaties

2015 – “De Strandvogel
In de bundel ‘Schaduwkant’ van Uitgeverij Letterrijn, samengesteld naar aanleiding van de schrijfwedstrijd ‘Criminal Minds’.

2016 – “Morsholm 8
In de bundel ‘Nordic Noir’ van Uitgeverij Letterrijn, samengesteld naar aanleiding van de schrijfwedstrijd ‘Nordic Noir’.

Eretitels
Als schrijver (ik schrijf, dus vind ik dat ik me een schrijver mag noemen, ook al heb ik naast een juridisch artikel nog geen officiële publicaties op mijn naam staan), doe ik natuurlijk ook wel eens mee aan een schrijfwedstrijd. Met name op FOK! heb ik een paar keer een wedstrijd gewonnen, zowel met verhalen als gedichten, met als hoofdprijs eeuwige roem.

Mijn erelijst, om het een leuke naam mee te geven, ziet er als volgt uit:

Onder de sterrenhemel
Gedeelde 1e plaats TTK-wedstrijd op FOK!, mei 2012
Oorlogskind (gedicht)
1e plaats TTK-wedstrijd op FOK!, september 2006
Cel dubbel twee
1e plaats TTK-wedstrijd op FOK!, augustus 2006
Brandend water (gedicht)
1e plaats TTK-wedstrijd op FOK!, juni 2006
Für Eline
1e plaats TTK-wedstrijd op FOK!, mei 2006
Door de maag
Eervolle vermelding Valentijnsverhalenwedstrijd van Spits, NCRV en FOK!, februari 2006

Plaats een reactie