En toen was ik een gepubliceerd auteur

Ongeveer een half jaar geleden heb ik een verhaal geschreven voor de jaarlijkse verhalenwedstrijd van uitgeverij Letterrijn. De opdracht was op zoek gaan naar de duistere kant van de mens en een verhaal te schrijven vanuit het perspectief van een dader. De opdracht was geïnspireerd op de tv-serie Criminal Minds. Aangezien elke aflevering begint of eindigt met een citaat, was onderdeel van de opdracht om een citaat te zoeken bij het verhaal.

De wedstrijd sprak me direct aan. Een duister verhaal schrijven moest toch te doen zijn. Ik kreeg verschillende ideeën, waarvan ik er een paar samenvoegde en zo ontstond het verhaal ‘De Strandvogel’. Na het verwerken van de opmerkingen van mijn twee proeflezers, stuurde ik het verhaal eind april in.

In juni kwam het eerste positieve bericht: mijn verhaal had de longlist bereikt. Exact een maand later kwam het volgende goede nieuws: mijn verhaal behoorde bij de beste 24 van de 120 inzendingen en werd daarom opgenomen in de verhalenbundel die naar aanleiding van de wedstrijd werd uitgegeven.

3594_0bd7dAfgelopen zondag, 22 november, was de feestelijke presentatie van deze verhalenbundel, met de titel ‘Schaduwkant’, waar mijn verhaal in staat. Bij de presentatie ontving ik, naast een exemplaar van het boek, het juryrapport. De mooie woorden van de jury geven me een trots gevoel. De jury is namelijk lovend over mijn schrijfstijl en concludeert dat het verhaal wegleest als een minithriller.

Dit is voor mij zeker een aanmoediging om meer van dit soort verhalen te schrijven. Nadat ik een tijdje twijfelde welke kant ik op wilde gaan met mijn verhalen, lijken spannende verhalen me wel te liggen. Van de twee langere verhalen die ik nog onafgemaakt op mijn computer heb staan, zal ik denk ik eerst verder gaan met het verhaal dat de thrillerkant op moet gaan.

Maar op dit moment ben ik vooral nog trots en blij dat mijn verhaal in de mooie bundel ‘Schaduwkant’ van uitgeverij Letterrijn staat. Het is voor het eerst dat een verhaal van mij is gepubliceerd in een boek dat bij mensen in de boekenkast staat. Dit smaakt naar meer en hopelijk volgen er meer verhalen. En uiteindelijk blijft mijn doel natuurlijk om een keer een heel boek van mezelf uit te kunnen geven.

‘De Strandvogel’ is overigens het eerste verhaal in de bundel. Dat heeft een leuk effect op hoe het boek in sommige webwinkels wordt vermeld. Die webwinkels vermelden namelijk de naam van de auteur van het eerste verhaal als auteur bij het boek. En zonder de auteurs van de 23 andere mooie verhalen te kort te willen doen, vind ik de vermelding voor in het boek ook nog wel leuk om even te delen hier:

Maar dit smaakt zeker naar meer en motiveert me wel om het schrijven, dat alweer een tijdje stilligt, binnenkort weer eens op te gaan pakken.

Plaats een reactie