Winter in De Balij

Vandaag was waarschijnlijk voorlopig de laatste dag dat Koning Winter zijn witte mantel over Nederland uitspreidde. De dooi verdrijft de sneeuw en weldra zal het ijs weer vloeibaar worden. Tot op zijn vroegst het najaar, was dit dus mijn laatste kans om nog wat winterfoto’s te maken. En dus liep ik vanochtend een rondje door De Balij, een natuur- en bosgebied bij Zoetermeer, met mijn camera in de hand om de winter op de foto te zetten, voordat zijn invloed op de natuur verdwijnt. 

Onderweg kwam ik mensen tegen die zich nog dik ingepakt hadden met sjaals, mutsen en handschoenen, terwijl hun honden in de sneeuw speelden. Dat waren niet de enige dieren die ik zag. Opvallend veel reigers kruisten namelijk mijn pad, waaronder een groep van 5 die vlak bij elkaar zaten. Mijn wandeling leverde weer een leuke fotocollectie op, waarvan je, terwijl buiten de sneeuw de strijd tegen de dooi al ruimschoots aan het verliezen is, hieronder een selectie aantreft. 

Plaats een reactie