Wandelen in de Loonse en Drunense Duinen

Normaal gesproken denk ik bij duinen aan de kust, maar gisteren heb ik ze toch eens wat verder landinwaarts gezocht. In de middag heb ik namelijk drie a vier uur gewandeld in de Loonse en Drunense duinen bij Loon op Zand. Het is een mooi duingebied dat er toch weer heel anders uitziet dan de duinen die ik gewend ben. Er zijn bijvoorbeeld weinig herten, al meen ik wel hertensporen te hebben gezien en er groeien heideplanten, iets wat je in de duinen hier weer niet ziet. Af en toe waan je je even in een ander land, in een woestijn of savanne in Afrika bijvoorbeeld…┬á

We hadden een mooie dag uitgekozen om te gaan wandelen. De lucht was overwegend blauw, met hier en daar wat stapelwolken. Fotogeniek weer dus. Alleen de temperatuur was iets te hoog voor mij, al kan dat ook komen doordat ik met een camerarugzak met een paar kilo aan lenzen rondliep.

Hieronder een selectie van de foto’s die ik heb gemaakt tijdens de wandeling.

Plaats een reactie