Romain Puertolas – De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kast

Romain Puertolas - De wonderbaarlijke reis van de fakir die vastzat in een Ikea-kastSamenvatting
Ajatashatru Lavash Patel (spreek uit zoals je wilt), is een Indisase hindoe met als beroep fakir, maar stiekem is hij gewoon oplichter. Op een dag reist hij naar Parijs om daar bij een vestiging van Ikea een nieuw spijkerbed te kopen. In de Ikea doet hij alsof hij thuis is en gebruikt een winkelinterieur als zijn eigen woonkamer. Hij besluit de nacht door te brengen in het woonwarenhuis, maar de kas waarin hij zich verstopt, wordt ingepakt en naar Engeland vervoerd.

Zo begint een opmerkelijke reis langs vele landen, waarbij de fakir van de ene onwaarschijnlijke situatie in de andere belandt en waarin hij veel bijzondere personages ontmoet, waaronder een boze taxichauffeur, clandestiene Sudanezen en de vrouw van zijn dromen.

Beoordeling
Het boek is geschreven met een luchtige schrijfstijl, die een beetje doet denken aan die van Jonas Jonasson. Hoewel de humor hier en daar een beetje geforceerd overkomt, is het zeker een grappig boek om te lezen en is het onvermijdelijk dat de lezer af en toe op zijn minst een glimlach op zijn gezicht krijgt.

 

Het boek kent een aantal kleinere verhaallijnen rond de fakir, die gedurende het verhaal een aantal keer samenkomen, maar ook weer van elkaar verwijderd raken. Al met al leest het boek gemakkelijk en snel weg en is het ideaal voor wie even wat luchtig vermaak zoekt.

Cijfer
7/10

Plaats een reactie