Noorderdierenpark Emmen (3 oktober 2015)

Nadat ik er een jaar of 15 a 20 niet was geweest, heb ik op 3 oktober weer eens een bezoek gebracht aan het Noorderdierenpark in Emmen. Het was een van de laatste mogelijkheden om de dierentuin op de huidige locatie te bezoeken, aangezien ze volgend jaar verhuizen naar een andere locatie binnen Emmen.

De dierentuin was een mooi decor om een paar foto’s te maken. En dat werden er toch iets meer dan een paar. Al zit er ook een paar in een paar honderd natuurlijk. Sommige foto’s nodigen uit om er tekstballonnetjes bij te plaatsen. Dat doe ik misschien nog een keer.

Hierbij een kleine selectie van de foto’s.

Jaguar
Ja, dit is echt een jaguar, al zitten er geen wielen onder. Hij poseerde even mooi tegen de boom, zodat ik door de ruit heen een foto kon maken.

Nijlpaarden
In Emmen hebben ze de grootste groep nijlpaarden in een dierentuin. Alle dieren kwamen uit het water, omdat het voedertijd was.

Olifanten
De kleine was speels deze dag en daagde de grotere olifant uit.

Apen
In Emmen hebben ze een grote kolonie blotebillenapen, maar natuurlijk ook andere apen. De camera hield ik uiteraard goed vast, want je weet het maar nooit met die nieuwsgierige beesten.

Savanne
Op de savanne leven verschillende dieren naast elkaar. Er liepen helaas geen roofdieren tussen. Dat had vast wat leuk spektakel opgeleverd. Aan de andere kant is dit natuurlijk ook wel weer zo vriendelijk voor de dieren die er wel rondlopen.

De giraffen hebben onlangs gezinsuitbreiding gehad en de kleine, die al een paar koppen groter is dan ik, vond ik door de zoomlens.

Ook liepen er natuurlijk paarden met streepjescode rond, die je ook wel eens platgewalst op de weg ziet liggen bij oversteekplaatsen.

Stokstaartjes
Mijns inziens toch wel een van de grappigste diersoorten in de dierentuin. Eentje wilde gaan staan, maar die donderde om en ging toen maar heel relaxt voor de rest liggen.

Pinguïns
Ook de pinguïns zijn grappige dieren. In mijn herinnering zaten ze vroeger in een omgeving met ijs, maar daarvan was nu niets te bekennen.

IJsberen
Nieuw in de dierentuin zijn twee ijsberen. Eentje moest duidelijk nog wennen aan haar nieuwe thuis, want ze zat bijna de hele tijd op dezelfde steen in het water.

Vlinders
In de vlindertuin werd er vrolijk gefladderd. Helaas waren ze soms iets sneller dan mijn camera, maar toch is het gelukt om wat vlinders op de foto te krijgen.

Vogels
Uiteraard waren ook verschillende vogelsoorten te bewonderen. Helaas zat de uil achter gaas, waardoor hij niet goed op de foto te zetten was.

Overige dieren
En daarnaast liepen er nog meer dieren rond, die ik hieronder bij elkaar zet.

Plaats een reactie