Carlos Ruiz Zafón – Het middernachtspaleis

Samenvatting

Carloz Ruiz Zafon - Het Middernachtspaleis

Calcutta 1932: Ben en zijn vrienden van het geheime Chowbar Genootschap zijn net zestien geworden. Het is tijd om het weeshuis, waarin ze zijn opgegroeid, te verlaten. Bij het afscheidsfeest verschijnt plotseling een oude vrouw met een jong meisje, Sheere, waar Ben meteen door gefascineerd is. Wie is zij? Als Ben en Sheere ontdekken wat hen met elkaar verbindt, worden ze al omringd door gevaar, een gevaar dat hen diep de onderwereld van Calcutta intrekt. Een schaduw uit het verleden staat hen naar het leven en die schaduw is al veel dichterbij dan ze vermoeden …

Beoordeling
Net zoals zijn andere boeken, weet Zafón de lezer in ‘Het middernachtspaleis’ mee te slepen in de wereld van het verhaal. Dat het eigenlijk als jeugdboek geschreven was, doet daar niets aan af. Ook voor volwassenen is het een leuk boek om te lezen.

Het verhaal heeft de mysterieuze sfeer die we ook van de latere boeken van Zafón kennen. Toch vond ik het op een aantal punten toch wat voorspelbaar, maar dat komt vooral doordat de auteur ervoor gekozen heeft om de lezer meer te laten weten dan de hoofdpersonen zelf. Helaas heeft hij in het begin van het boek echter ook al te duidelijke hints gegeven voor hoe het afloopt met de hoofdpersonen. Voor de ontknoping weet je alleen nog niet hoe die afloop tot stand gaat komen. Maar toch vind ik dit een minpuntje. Ik was graag in het ongewisse gebleven over het lot van de hoofdpersonen.

Maar desalniettemin vond ik het een goed boek, dat ik in één ruk heb uitgelezen.

7,5/10

Plaats een reactie