Oct 042017
 

Op zaterdag 23 september jl. hebben we Miniatur Wunderland in Hamburg bezocht. Dit is de grootste modelspoorbaan ter wereld, waar verschillende landen en gebieden uit de wereld een plek hebben gekregen. Zo is er een Italiaanse baan, een Oostenrijkse, een Scandinavische en natuurlijk een Duitse. Maar degene die vooral onze aandacht trok, was natuurlijk de Zwitserse modelspoorbaan. Iets dergelijks probeer ik zelf namelijk ook op zolder te bouwen, zij het zeker een factor of 50 kleiner. 

In Miniatur Wunderland is in ieder geval veel aandacht voor details, die hier en daar luchtig zijn vormgegeven. Zo trekt een olifant een wals voor bij wegwerkzaamheden, betrapt de Kerstman een sneeuwman die op de wc zit, vliegt Superman rond en tilt Pippi Langkous in Scandinavië haar paard op. Hier en daar geven ze ook een inkijkje in de techniek achter de baan, waar Preisers (die kleine figuren op de modelspoorbaan) de boel draaiende proberen te houden. De miniwereld kent ook een eigen dag- en nachtritme. Op gezette tijden dimt het ‘daglicht’ en gaan de lichtjes in de huisjes en op straat aan. 

We hebben ons in ieder geval prima vermaakt en ik heb hier en daar ook wat ideeën opgedaan voor mijn eigen modelspoorbaan in aanbouw. De camera was uiteraard ook mee, dus hieronder volgt een foto-impressie van Miniatur Wunderland:

 Gepubliceerd door om 20:12

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.