Martin van Dam

Treinspotten in Miniworld Rotterdam

Afgelopen zaterdag zijn we er met het gezin een dagje op uit getrokken. Omdat de weersverwachting niet heel gunstig was om iets buiten te doen, zijn we naar Miniworld in Rotterdam gegaan. Het stond al langer op onze (nou ja, vooral mijn) wensenlijst en ook zoonlief van 2 vermaakte zich er prima.

Miniworld bestaat al sinds 2007 en is de grootste overdekte miniatuurwereld van Nederland. Het bestaat uit verschillende thema’s, zoals kust- en polderlandschappen en Rotterdam en de havens ontbreken natuurlijk ook niet. En er is een maquette van het mooiste voetbalstadion van Nederland: de Kuip.

De oppervlakte is overigens een stuk kleiner dan die van Miniatur Wunderland in Hamburg, waar we een paar jaar geleden zijn geweest. Maar ook Miniworld is aan het uitbreiden, want naast de bestaande modelspoorbanen met Nederlands thema, is een miniatuurwereld geïnspireerd op Engeland en Schotland in ontwikkeling.

Wij vonden het in ieder geval een geslaagd uitje, dat zeker voor herhaling vatbaar is. Voor mij bood het wat inspiratie voor mijn eigen modelspoorbaan, al is die gesitueerd in een Zwitsers landschap. En aangezien we gingen treinspotten, had ik mijn camera bij me. Hieronder volgen dan ook enkele foto’s van Miniworld Rotterdam.

 

Mobiele versie afsluiten