Martin van Dam

Sneeuwfoto’s van een winterse A12

Sinds afgelopen nacht is er meer sneeuw gevallen dan ik in lange tijd heb gezien. Een hoeveelheid die we 10 jaar geleden voor het laatst hebben gezien. De wegen kleurden wit en er gold een advies om niet de weg op te gaan. En op het spoor waren zo veel storingen, dat de treindienst niet is opgestart. Een witte snelweg en onbereden spoor, vond ik mooie onderwerpen om met mijn camera vast te leggen.

Dergelijke foto’s zijn weer wat anders dan de natuurfoto’s in de Waterleidingduinen, die ik vroeger zou hebben gemaakt met deze omstandigheden. Maar ja, de afstand daarnaartoe is nu een stuk groter en met een code rood stap ik niet zo snel in de auto en zeker niet voor een paar sneeuwfoto’s.

Voor de snelweg- en spoorfoto’s is er gelukkig een goede locatie op loopafstand: een brug over de A12. Mijn timing was goed. Toen ik er net was, was de snelweg, en met name de afrit, nog grotendeels wit. Maar na een paar minuten zag ik oranje zwaailichten en kwamen er sneeuwschuivers in formatie voorbij. Hieronder het fotoverslag. 

Mobiele versie afsluiten