Martin van Dam

Creatieve voornemens

Al zo lang ik me kan heugen, vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Dit uitte zich vooral in het schrijven van verhalen, waar ik mee begon toen ik een pen leerde vasthouden op de basisschool. Al snel ontwikkelde zich bij mij die ene droom die ik nog steeds najaag. Af en toe. Een beetje. Soms dan. Ik wil namelijk nog wel eens in de boekwinkel liggen en dan niet omdat ik over de drempel ben gestruikeld, maar omdat ze een boek verkopen dat door mij geschreven is. En dat is natuurlijk nog steeds haalbaar.

De laatste jaren is het schrijven echter steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Er kwam een nieuwe creatieve hobby bij in de vorm van de fotografie en inmiddels kijk ik af en toe ook al met een schuin oog naar de videografie. Het is dus duidelijk dat ik mijn aandacht zal moeten verdelen.

Na een paar rustige jaren qua schrijven, heb ik dat vorig jaar zomer toch weer opgepakt. De afgelopen maanden heb ik meegedaan aan meerdere schrijfwedstrijden. Niet gewonnen, helaas, maar het waren stuk voor stuk goede oefeningen om weer in het schrijfproces te komen. De verhalen zijn overigens te lezen op mijn verhalenblog Verhalennet.

Anderhalf jaar geleden schreef ik al een blog over een boek dat ik ging schrijven. Ook dat was weer wat weggezakt, al riep ik destijds al heel enthousiast dat de schrijver in mij ontwaakt was uit een diepe winterslaap. Nou ja, bij dezen een nieuwe poging om wakker te blijven.

Dit blog heb ik al jaren, maar ik heb er tot op heden weinig meer mee gedaan dan af en toe wat foto’s en incidenteel een tekst plaatsen. Dat wil ik dit jaar eens anders gaan doen. Ik heb mezelf voorgenomen (en nee, dit heeft niets te maken met goede voornemens, echt niet) om meer blogs te plaatsen. Over de inhoud doe ik nu geen voorspellingen, maar die kan variëren van fotoblogs tot blogs over schrijven of reisblogs. In ieder geval ga ik met meer regelmaat nieuwe content toevoegen aan deze website.

Overigens heb ik al wel een paar creatieve ideeën die ik dit jaar verder wil gaan uitwerken, maar daar kom ik waarschijnlijk nog wel een keer op terug.

Mobiele versie afsluiten