Feb 032011
 

Zwitserland is donderdag opgeschrikt door een ernstig treinboemeluk. Tussen St. Niklaus en Waldbrunn is een passagierstrein ontspoord. Een rijtuig is daarbij een eind naar beneden gevallen.

Het is nog niet bekend hoeveel slachtoffers er te betreuren zijn. Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt, maar de plek des onheils is lastig bereikbaar.

Volgens een ooggetuige liet de koppeling tussen het eerste en tweede rijtuig los, terwijl de trein doorreed. De twee achterste rijtuigen kregen door het dalende spoor zoveel vaart, dat ze het andere rijtuig uit de rails drukten toen ze het raakten.

UPDATE

Hulpverleners zijn er in geslaagd de verongelukte trein te bereiken. Er zijn 11 lichtgewonden en 1 zwaargewonde gevallen. Na inspectie bleek de achterste wagon niet beschadigd, dus moesten alle passagiers hiernaartoe overstappen. Vervolgens is deze wagon teruggesleept naar het station van St. Niklaus, waar de gewonden door ambulancepersoneel verder zijn behandeld.

De zwaargewonde is een medewerker van de Zwitserse spoorwegen en bevond zich in het bagagerijtuig dat gekanteld is. Hij is met een traumahelicopter overgebracht naar een ziekenhuis in de omgeving. De politie wilde weinig loslaten over zijn verwondingen, maar spreekt wel over ernstig hoofdletsel door een koffer die op zijn hoofd viel.

De locomotief van de trein is weggesleept, en inmiddels is er een bergingstrein ter plaatse.

Het bergen van de ontspoorde en de gekantelde wagon zal nog wel even duren. Inmiddels is wel duidelijk dat het sowieso nachtwerk wordt.

 Gepubliceerd door om 22:40

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.